DOKUMENTER SELV -
SPAR TID OG PENGER

 

1. FØR DU BEGYNNER Å FILME tar vi en gjennomgang med deg om hvordan du skal bruke mobilen/kameraet ditt, slik at resultatet blir best mulig.


2. MENS DU FILMER er vi tilgjengelig for råd.


3. ETTERPÅ hjelper vi deg med å laste opp råmaterialet til en sikker plass hos oss for redigering, og gir deg råd om hvordan du skal lagre og registrere det hos deg selv.
 
Når vi begynner å redigeringen det du har tatt opp, viser vi deg resultatet, slik at du kan delta i utformingen og lære å ta enda bedre opptak.

Den rivende utviklingen av små billige kameraenheter gjør arbeidet enklere og resultatet blir ekstremt mye bedre enn for bare noen få år siden.
 
Alle har smarttelefonen i lomma. Den er veldig godt egnet til dokumentering. Den gir deg fleksibilitet til å filme når noe dukker opp.
De nyeste telefonene kan filme i svært høy oppløsning og ved riktig bruk er det ikke noe i veien for at det som filmes kan brukes i en presentasjon vist fram på en storskjerm.
Du vil ha godt bilde, god lyd og opptak som lett lar seg redigere. Da skal du følge noen enkle prinsipp vi kan trene deg i.

GoPro har lenge vært"Kongen" av actionkameraer . Dette er rimelige og robuste kameraer som tåler all slags vær og som gir svært detaljerte videobilder. I industrisammenheng er de mye brukt til "timelapse" for å følge utviklingen i f.eks et byggeprosjekt. 

Med et 360-kamera kan du følge en hendelse slik at du kan "snu deg rundt" og se i alle retninger. De fleste strømmetjenestene som YouTube og Facebook støtter nå 360-opptak slik at det gir mulighet for å dele opplevelsen. Ved hjelp av VR-briller vil dette gi følelsen av å være til stede der det skjer.